Rentefri betalingstid på kredittkort – slik er reglene

Det koster ikke alltid mye å ha et kredittkort

Mange har allerede ett eller flere kredittkort, eller vurderer å søke om et. Mange har et inntrykk av at det koster mye å bruke kredittkort og at man fort kommer i økonomisk uføre. Hvis man er disiplinert i sin kortbruk, så er det langt fra sannheten. Det er heller omvendt, kredittkortet trenger ikke å koste noe, men man kan kanskje sparer penger. Både i form av cashback og sparte renter og andre fordeler.

Dette må gjøres

Det viktige er å betale regningen for kredittkortet før den forfaller. Nesten alle kredittkort har regler som tilsier at det ikke påløper renter før forfall. Det betyr at hvis man kjøper noe, har man rentefri kreditt helt fram til regningens forfallsdato. Dette kan man utnytte for å få rentefri kreditt i over en måned. For de fleste kort som har forfall et par uker etter periodeslutt, kan man få opptil 45 dagers rentefri kreditt.

Slik er reglene

Det er viktig å huske på at dette nesten alltid bare gjelder varekjøp. Det vil si at hvis man tar ut penger med kortet, så påløper det ofte renter allerede fra datoen man tar ut pengene. Det finnes noen få unntak fra dette, for eksempel så har Bank Norwegian per i dag uttak i utlandet der det ikke påløper renter ved forfall. Men prøv å unngå å ta ut penger i minibank i Norge.

Noen andre tips

Hvis man noen gang ikke klarer å betale hele regningen til forfall, prøv å betale så mye av beløpet som mulig. Da slipper man i alle fall renter på det beløpet som man klarer å betale. Husk også at en del kort har regler som tilsier at hvis man ikke betaler til forfall, beregnes det renter helt fra kjøpsdatoen. Da kan det være stor forskjell på å betale til forfall eller bare en uke senere for eksempel.

https://www.dagsavisen.no/debatt/kjop-og-salg-av-kredittkort-gir-grunn-til-bekymring-1.1276282