Info om KLP MasterCard

KLP er en bank som forbindes med sin gode pensjonsordning og sine rabatterte forsikringer, som man kun får tilgang til gjennom jobb i helsevesenet eller lignende ordninger. Allikevel er KLP en bank også for folk flest, der man blant annet kan søke om et gunstig kredittkort – nemlig KLP MasterCard. Innledningsvis kan vi nevne fordeler som lave (eller ingen gebyrer), samt høy kredittgrense og rentefri nedbetaling i en lengre periode. Les videre for å finne ut hvor bra KLP MasterCard faktisk er!

Fordeler med KLP MasterCard

KLP MasterCard har mange fordeler – deriblant er det «bra» og «fleksibelt», slik som banken selv påstår. Og vi må si oss enige der, for når det koster 0 kroner i årsgebyr og det heller ikke er noen gebyrer på varekjøp, så er dette bra. Samtidig får du inntil 45 dager med rentefri nedbetaling, noe som gjør at du kan bruke kortet på en fleksibel måte uten at det koster deg skjorta. Utover dette så har ikke KLP MasterCard de mange fordelene som man får dersom man søker om et kredittkort fra en uavhengig bank. Med dette mener vi cashback, rabatter på hotell og leiebil og den slags. KLP MasterCard er rett og slett et godt, gammeldags «plain» kredittkort.

Betingelser og priser

Som allerede nevnt så koster det ikke noe å bruke kortet – heller ikke i utlandet. Den effektive renten ligger på 21,56%, men begynner først å løpe etter 45 dager. Det er en relativt lav rente. Minstebeløpet man må betale hver måned er 300 kroner (eller 3% av utestående beløp). Du kan selvfølgelig betale inn så mye du vil, når du vil. Kredittkortet utstedes av EnterCard, og tilbyr en kredittgrense på opp mot 100 000 kroner. Øvrige priser omfatter gebyrer på uttak i minibank, på henholdsvis 35 kr + 1% innenlands og utenlands. Nominell rente er 18,5% per tidspunkt.

Hvordan søke om kredittkortet

Du søker enkelt om kredittkort gjennom nettsidene til KLP. Er du ikke kunde fra før av, så er du nødt til å bli det. Det koster ikke noe å bli kunde hos KLP, og det er fort gjort å registrere seg med BankID på nettsidene til selskapet. Uansett om du er kunde eller ikke, så blir det gjort en kredittvurdering av deg som avgjør om du får kredittkort eller ikke (og bestemmer kredittgrensen). Du må være minst 18 år gammel for å søke om kredittkort hos KLP (nasjonale regler).